Preskoči na glavni sadržaj

Tulum Dalibora Matanića jučer nagrađen u Španjolskoj i Italiji

Kratkometražni igrani film Tulum redatelja Dalibora Matanića nagrađen je jučer na dvama međunarodnim filmskim festivalima – na 15. međunarodnom filmskom festivalu u Orenseu u Španjolskoj i na 17. međunarodnom festivalu kratkometražnog filma CapalbioCinema u Italiji.

Na 15. međunarodnom filmskom festivalu u Orenseu (1. - 9. listopada 2010.) u Španjolskoj Tulum je dobio specijalno priznanje žirija, dok je na 17. međunarodnom festivalu kratkometražnog filma CapalbioCinema (7. - 10. listopada 2010.) u toskanskom gradiću Capalbiu, u Italiji, nagrađena je glumica Leona Paraminski. Glumici je to treća međunarodna nagrada za ovaj film.

Tulum je nakon međunarodne premijere u Cannesu prikazan na pedeset festivala, a osvojio je dvije hrvatske i čak dvanaest međunarodnih nagrada, između ostalih Grand Prix na festivalima u Bruxellesu, Bilbau i Sarajevu.

Poetska, ujedno i turobna priča o mladoj djevojci koja sa svojim prijateljima provodi ugodno ljetno poslijepodne na obalama Dunava, našla je put do međunarodne publike i festivalskih žirija.

Film je dio serije od šest kratkih filmova čiji će se treći dio snimati u prosincu ove godine u Rijeci.

Tulum je nastao u produkciji zagrebačke Kinorame.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.