Preskoči na glavni sadržaj

Tulum Dalibora Matanića i dalje osvaja svjetske festivale

Nakon nedavno održanog Međunarodnog filmskog festivala u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati (Gulf Film Festival, 8. – 14. travnja, 2010.) na kojem je prikazan u sklopu programa Intersections, kratkometražni igrani film Dalibora Matanića Tulum, ovog mjeseca sudjelovat će na još dva filmska festivala, u Francuskoj i Belgiji.

Tako već sutra započinje 10. izdanje festivala kratkometražnog filma u Nici, Francuska (10ème festival du court métrage de Nice, 20. – 25. travnja 2010.) na kojem će Tulum biti prikazan u službenom natjecateljskom programu, a odmah nakon Nice film putuje u Bruxelles gdje će biti prikazan u sklopu 13. međunarodnog festivala kratkometražnog filma (13th Brussels Short Film Festival, 29. travnja – 9. svibnja 2010.), također u festivalskoj konkurenciji.

Od premijernog prikazivanja na Filmskom festivalu u Cannesu 2009. prošlo je skoro godinu dana, no Matanićev film i dalje uspješno osvaja festivale diljem svijeta.

U ovoj priči o sudbinama mladih ljudi u stradalom Vukovaru za vrijeme i poslije rata, glavnu ulogu tumači Leona Paraminski, a film je nastao u produkciji Kinorame iz Zagreba.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.