Preskoči na glavni sadržaj

Tri nagrade animiranom filmu Putujuća zemlja

Hrvatska manjinska koprodukcija, animirani film Putujuća zemlja autora Vesele Dančeve i Ivana Bogdanova osvojila je ukupno tri nagrade na festivalima animacije održanim u Varni u Bugarskoj i u Čačku u Srbiji.

Putujuća zemlja nagrađena je posebnim priznanjem na Međunarodnom festivalu animiranog filma Animanima u Čačku, koji se održao od 7. do 11. rujna. Nagradu su dodijelili slavni japanski autor Koji Yamamura, nagrađivana poljska autorica Izabela Plucinska i Fernando Galrito, direktor festivala animiranog filma Monstra iz Lisabona.

Film je nagrađen i na Svjetskom festivalu animiranog filma u Varni, koji se također održao od 7. do 11. rujna. Dodijeljena su mu dva priznanja – nagrada Bugarskog društva filmskih djelatnika i posebno priznanje žirija.

Putujuća zemlja nastala je u koprodukciji bugarskog Compote Collectiva i hrvatskog Bonobostudija, a od premijernog prikazivanja u travnju ove godine osvojio je šest nagrada i priznanja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.