Preskoči na glavni sadržaj

Tri kratkometražna filma u natjecateljskom programu 16. Sarajevo Film Festivala

Jučer smo najavili četiri hrvatska filma u dokumentarnoj selekciji 16. Sarajevo Film Festivala. Toj najavi dodajemo vijest i o ostalim hrvatskim filmovima koji su pronašli svoje mjesto u glavnome natjecateljskom programu sarajevskog festivala.

Tako su se među deset kratkometražnih igranih filmova iz regije u natjecateljskom programu našla tri hrvatska - film redateljice i scenaristice Sonje Tarokić Crveno koji je ove godine na Danima hrvatskog filma nagrađen Nagradom Jelena Rajković, potom kratkometražni igrani film Zvonimira Jurića Žuti mjesec i kratkometražni animirani film Marka Meštrovića Nespavanje ne ubija.

Jurićeva intimistična drama prikazana je u natjecateljskom programu ovogodišnjeg 60. Berlinalea, a Meštrovićev film u natjecateljskom programu 50. međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju.

Sarajevo Film Festival ove će se godine održati od 23. do 31. srpnja 2010.

Ukratko o svim filmovima u kratkometražnoj konkurenciji festivala možete pogledati ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.