Preskoči na glavni sadržaj

Tri hrvatska projekta u konkurenciji za Filmsku nagradu Fondacije Robert Bosch za 2013.

Tri filmska projekta na kojima hrvatski redatelji i producenti surađuju s koprodukcijskim partnerima iz Njemačke nominirani su za nagradu Fondacije Robert Bosch.

Riječ je o projektima kratkometražnih igranih filmova Obična stara torba (Plain Old Bag) redatelja i scenarista Nebojše Slijepčevića i producentice Vanje Jambrović, Kokoška (The Chicken) scenaristice i redateljice Une Gunjak i producentice Ivane Simić (koprodukcija Njemačke, Hrvatske i BiH) te projektu dokumentarnog filma What’s The Score? redatelja i scenarista Saše Oreškovića i producenata Saše Oreškovića i Siniše Juričića.

Od ukupno 70 prijava, za nagradu je nominirano 12 projekata, a Hrvatska se s čak tri projekta na listi pojavljuje najviše od svih istočnoeuropskih zemalja. Filmska nagrada Fondacije Robert Bosch usmjerena je na poticanje suradnje mladih njemačkih autora i producenata s autorima i producentima iz istočne Europe. Svake godine odabiru se tri filmska projekta u kategorijama igranog, animiranog i dokumentarnog filma, kojima se dodjeljuje novčana nagrada u iznosu do 70 tisuća eura. Godine 2010. jednu od nagrada osvojio je animirani film Otac skupine autora među kojima je i Veljko Popović.

U veljači 2013. odabrani timovi bit će pozvani na sudjelovanje na forumu i nizu radionica koje se održavaju u sklopu Berlinale Talent Campusa. Finalni pitching projekata i završna dodjela nagrada održat će se tijekom ceremonije zatvaranja filmskog festivala goEast u Wiesbadenu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.