Preskoči na glavni sadržaj

Tri hrvatska naslova na Filmskom festivalu u francuskom Arrasu

U program 17. Filmskog festivala u francuskom gradu Arrasu koji se održava do 13. studenog uvrštena su tri hrvatska naslova: S one strane Zrinka Ogreste, Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića i manjinska hrvatska koprodukcija Houston, imamo problem! Žige Virca. 

Višestruko nagrađivani dugometražni igrani film Zrinka Ogreste S one strane uvršten je u Europski natjecateljski program (European Competition), u kojemu mu se pridružuje i hrvatska manjinska koprodukcija te slovenski kandidat za nagradu Oscar, igrano-dokumentarni film Houston, imamo problem! slovenskog redatelja Žige Virca (hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus Filma). 

Uz to u nenatjecateljskom programu nazvanom Istočna selekcija (Eastern Selection) prikazat će se Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića, komedija koja je 3. studenog krenula u kinodistribuciju diljem Hrvatske. Svi navedeni naslovi podržani su od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Sedmanaesto izdanje Filmskog festivala u Arrasu nudi širok izbor europskih filmova koji se premijerno prikazuju u Francuskoj. Osim toga, u sklopu festivala redovito se održavaju i retrospektive, počasne projekcije za živuće velikane filmske umjetnosti te filmski koncerti. 

Sve ostale detalje vezane uz festival potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.