Preskoči na glavni sadržaj

Trgovački sud: Kino Europa nastavlja s radom do kraja postupka

Trgovački sud u Zagrebu krajem prošlog tjedna donio je privremenu mjeru prema kojoj se Umjetničkoj organizaciji Zagreb Film Festival dozvoljava da do daljnjega ostane u prostoru kina Europa. 

Naime, dan nakon što je održana posljednja projekcija u kinu i netom prije završetka selidbe iz prostora, Trgovački sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru prema kojoj UO ZFF nije dužan napustiti prostor kina do pravomoćnog okončanja parničkog postupka ili drugačije odluke suda.

'UO ZFF se i dalje nada da će u narednom periodu uspjeti uspostaviti dijalog s gradom i pronaći rješenje koje će biti zadovoljavajuće za obje strane, a ponajviše za građane grada Zagreba i publiku kina Europa', poručuje vodstvo kina Europa, koje će o nastavku rada kina javnost obavijestiti uskoro.

Podsjećamo, ljudi iz Zagreb Film Festivala su sredinom travnja primili dopis nadležnog gradskog ureda kojim ih se obavještava da im 1. lipnja ističe ugovor i poziva ih se da tog datuma izađu iz prostora. Takva odluka obrazložena je navodno nužnom obnovom Kina Europe, uz napomenu kako će radovi trajati šest mjeseci. 

Sve ostale detalje možete pratiti na službenoj Facebook stranici kina

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.