Preskoči na glavni sadržaj

Treće izdanje Dalmatia Film Festivala donosi preko 70 naslova u četiri grada

Nakon dvogodišnjeg održavanja u Pirovcu i Omišu, Dalmatia Film Festival ovog ljeta dobiva pojačanje s trodnevnim programom u Sutivanu i pet dana u Splitu. Tijekom festivala, prikazat će se preko 70 naslova, od čega je 11 hrvatskih premijera dugometražnih filmova. Festival završava proglašenjem pobjednika u Splitu 1. rujna. 

Gledatelji su već na prvoj festivalskoj postaji u Sutivanu od petka 20. srpnja mogli vidjeti novo ostvarenje talijanskog redatelja Paola Genovesea The Place (Pazi što želiš), psihološki triler Animals poljskog redatelja Grega Zlinskog i španjolski film The Invisible Guest redatelja i scenarista Oriola Paula.

Iste filmove moći će pogledati i publika u Pirovcu od 2. do 4. kolovoza, Omišu od 12. do 14. kolovoza te u Splitu od 28. kolovoza do 1. rujna, gdje festival i završava proglašenjem pobjednika u kategorijama kratkog igranog, dokumentarnog i promotivnog filma. Iako se neki naslovi prikazuju u svakom od gradova, Dalmatia Film Festival nudi i unikatan program ovisno o festivalskoj postaji, pa će tako, na primjer, splitska publika moći premijerno pogledati rumunjski film Lemonade redateljice Ioane Uricaru

Posjetitelji festivala će moći u periodu od 20. srpnja do 1. rujna u četiri grada pogledati 12 dugometražnih naslova, među kojima je i film Nevija Marasaovića Comic Sans

Jedna od specifičnosti festivala je i vlastita produkcija, čiji je cilj oživljavanje i poticanje filmskog stvaralaštva na području Dalmacije, posebno Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

DFF 2018 se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i njene turističke zajednice, turističke zajednice Šibensko-kninske županije  i turističkih zajednica gradova Sutivana, Pirovca i Omiša.

Više detalja o programu DFF-a pogledajte na službenoj stranici, a više o programu dugometražnih filmova možete pronaći na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: DFF; scene iz filmova Animals,The Place, Lemonade

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.