Preskoči na glavni sadržaj

Treća vrsta u konkurenciji 26. izdanja portugalskog festivala Curtas Vila Do Conde

U službenoj konkurenciji 26. izdanja međunarodnog festivala kratkometražnog filma u portugalskom gradu Vila do Conde, koji se održava od 14. do 22. srpnja, natječe se kratkometražni igrani film nastao u grčko-hrvatskoj koprodukciji, Treća vrsta

Treća vrsta redatelja Yorgosa Zoisa prikazala se 13. svibnja ove godine u programu 'Tjedan kritike', paralelnoj sekciji Filmskog festivala u Cannesu. Ovaj kratkometražni igrani film, za kojeg je scenarij, osima Zoisa, pisala i Konstantina Kotzamani, sada se natječe na prestižnom portugalskom festivalu Curtas Vila Do Conde koji se ove godine održava po 26. put. 

Hrvatski koproducent Treće vrste je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Radnja filma zbiva se u budućnosti u kojoj je Zemlja napuštena, a ljudi su pronašli utočište u svemiru. Tri arheologa vraćaju se na planet kako bi istražili porijeklo tajanstvenog signala koji se sastoji od pet tonova. U glavnim su ulogama Alexandros Vardaxoglou, Effi Rabsilber, Nikos Hanakoulas i Miankhail Waris Awalgul.

Festival Curtas Vila do Conde posvećen je praćenju trendova u suvremenom filmu s naglaskom na kratki metar. Svake godine prikazuje se selekcija filmova nekih od najboljih filmaša današnjice duljine do 60 minuta u dokumentarnoj, animiranoj i igranoj kategoriji.

Više o ostalim filmovima i programu festivala potražite na službenoj stranici

Naslovna fotografija: scena iz filma Treća vrsta

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.