Preskoči na glavni sadržaj

Traju prijave: 21. ZagrebDox u potrazi za dokumentarcima

ZagrebDox poziva redatelje, producente, distributere i ostala ovlaštena tijela da prijave svoje dokumentarne filmove na 21. ZagrebDox - Međunarodni festival dokumentarnog filma koji će se održati u Zagrebu od 30. ožujka do 6. travnja 2025.

"Tijekom posljednjih godina broj prijavljenih filmova redovito raste. 2023. godine na ZagrebDox je prijavljeno gotovo 1500 filmova, a za ovogodišnje izdanje njih nešto više od 1700. Što će jednom od najznačajnijih svjetskih dokumentarnih filmskih festivala donijeti novi poziv na prijave? Odgovor slijedi u prvim mjesecima 2025. kada će se najavljivati 21. ZagrebDox," poručuju organizatori festivala. 

Prijave se vrše isključivo putem platforme FilmFreeway.

Program festivala sastoji se od: natjecateljskog, službenog, programa retrospektiva i posebnih programa. Službena konkurencija sastoji se od međunarodne konkurencije i regionalne konkurencije. U međunarodnoj konkurenciji sudjeluju filmovi iz cijelog svijeta, osim onih koji sudjeluju u regionalnoj konkurenciji.

Pravo sudjelovanja u regionalnoj konkurenciji imaju filmovi producirani ili koproducirani u jednoj od sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Rumunjska.

U službenoj konkurenciji mogu sudjelovati dokumentarni filmovi iz 2024. i 2025. godine.  

Rok za prijavu filmova je 2. prosinac 2024. U natjecateljskom programu Festivala mogu sudjelovati isključivo filmovi koji nisu prethodno bili prikazani u Hrvatskoj.  

Pravilnik festivala možete pronaći ovdje.
Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail adresu submissions@zagrebdox.net.

Naslovna fotografija: ZagrebDox (Julien Duval)
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.