Preskoči na glavni sadržaj

Tijekom 2015. godine Kino Valli ostvarilo rekordnu gledanost  

Program pulskog Kina Valli tijekom 2015. godine sukladno programskoj filmskoj koncepciji sastojao se od komercijalnih, nezavisnih, dječjih i dokumentarnih filmova, vikend–dječjih matineja i niza posebnih programa. Prikazano je 1.148 projekcija dugometražnih, kratkometražnih, igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, s prosječno 23 predstave tjedno, a ukupan broj posjetitelja bio je 80.404. 

Uz redovan filmski, održano je i niz posebnih programa. Edukacijski program  ''FUŠ - Film u školi'', usmjeren na djecu vrtićke dobi, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i prosvjetne djelatnike sveukupno je pratilo 12.776 učenika, 2.576 učenika više nego 2014. godine. U sklopu programa The Met: uživo u HD-u, u produkciji njujorške operne kuće Metropolitan, koji se prikazuje u više od 1.900 kinodvorana u 64 zemlje diljem svijeta, prikazano je ukupno 10 prijenosa uživo: pet izvedbi iz sezone 2014/2015, te pet iz sezone 2015/2016, sa 1.078 gledatelja. Uveden je novi program NT LIVE – prijenos uživo kazališnih i glazbenih predstava koji se prenosi u četrdesetak zemalja diljem svijeta, a Kino Valli se prvi u Hrvatskoj priključio ovom svjetskom trendu.

Tijekom 2015. godine na devet projekcija u programu Matineje za umirovljenike prisustvovalo je 1.046 gledatelja. Programi su održani uz potporu 15 volontera koji su svojim radom sudjelovali u aktivnostima Kina i na taj način stekli odgovorne organizacijske vještine. Održano je 20 različitih gostovanja (retrospektiva, premijera, predstavljanja, predavanja) u suradnji s brojnim udrugama i institucijama, a proslavljeno je i 57 dječjih filmskih rođendana. 

Više informacija pronađite na službenoj stranici Kina.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.