Preskoči na glavni sadržaj

Tihana Lazović među 10 najperspektivnijih europskih glumaca programa Shooting Stars

Hrvatska glumica Tihana Lazović uvrštena je među deset najboljih mladih europskih glumaca i glumica u sklopu programa European Shooting Stars 2016., koji svake godine za vrijeme Berlinalea predstavlja nove glumačke nade europske kinematografije.

"Igrajući tri lika u tri različite priče o sukobu na Balkanu, Tihana svojom sirovom i snažnom prisutnošću prenosi sav raspon emocija ljubavi i mržnje. Prepoznali smo instinktivnu glumicu višestrukog talenta čija izvedba utjelovljuje glavne vrijednosti filma - ljubav prema životu i čovječnosti", objasnio je žiri svoju odluku da Tihanu Lazović uključi u ovaj prestižni program.

Ponajviše zahvaljujući svome nastupu u Zvizdanu Dalibora Matanića (Kinorama), Tihana Lazović postala je jedan od 10 ovogodišnjih sudionika European Shooting Stars, programa usmjerenog na promociju mladih europskih glumačkih talenata. Program će se odvijati tijekom prvog vikenda 66. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gdje će sudionici imati priliku upoznati se s nekim od najznačajnijih europskih casting agenata, casting directora i ostalih ključnih imena europske filmske industrije. Dosadašnje statistike pokazuju da je osam od deset sudionika programa Shooting Stars dobilo priliku za audiciju koja je dovela do njihovog angažmana u međunarodnim koprodukcijama. Najpoznatiji primjeri uključuju njemačkog glumca Daniela Brühla i švedsku glumicu Aliciu Vikander, koja je ove godine nominirana za Zlatni globus u čak dvjema kategorijama.

Tihana Lazović treća je hrvatska glumica koja je sudionica ovog projekta (Marija Škaričić sudjelovala je 2011., a Zrinka Cvitešić 2010. godine), a među deset ovogodišnjih kandidata nalaze se i mladi glumci iz dviju hrvatskih manjinskih koprodukcija: Atli Óskar Fjalarsson iz Vrabaca Rúnara Rúnarssona (MP filmska produkcija) i Daphné Patakia iz Treme Yorgosa Zoisa (JDP i Nukleus film). Cjeloviti popis potražite na ovoj poveznici.

European Shooting Stars projekt je koji organizira European Film Promotion (EFP), europska organizacija nacionalnih filmskih agencija nastala s ciljem umrežavanja na zajedničkim projektima promocije europskih filmskih talenata u svijetu. EFP već godinama organizira nekoliko programa na prestižnim svjetskim festivalima (Cannes, Karlovy Vary, Busan, Toronto), a Hrvatski audiovizualni centar član je od 2008. godine.

Fotografije Tihane Lazović u visokoj rezoluciji dostupne su na ovoj poveznici
(*Autorica svih fotografija je Ana Mihalić) 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.