Preskoči na glavni sadržaj

Ti mene nosiš, Vrapci i Na vodi u programu 13. Tofifesta

Na 13. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Tofifest, koji će se od 18. do 25. listopada održati u poljskom gradu Toruńu, bit će prikazana tri domaća filma. Riječ je o dugometražnom prvijencu Ivone Juke Ti mene nosiš i manjinskoj hrvatskoj koprodukciji Vrapci Rúnara Rúnarssona, te kratkometražnom filmu Gorana Ribarića Na vodi.

Ti mene nosiš Ivone Juke uvršten je u natjecateljski program 'On Air', koji prikazuje najbolje dugometražne debitantske filmove mladih redatelja. U ovogodišnju konkurenciju uvršteno je ukupno dvanaest naslova, a Ti mene nosiš će u Toruńu imati poljsku premijeru. Režiju i scenarij filma potpisuje Ivona Juka, producentica je Anita Juka, a uloge nose Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Helena Beljan, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota i brojni drugi. 

Islandsko-danska-hrvatska koprodukcija Vrapci redatelja Rúnara Rúnarssona bit će prikazana u programu 'Small country, great cinema', koji je ove godine posvećen Islandu. Koproducent filma je Igor A. Nola iz MP filmske produkcije, a jednu od uloga u filmu nosi Rade Šerbedžija.

Na vodi Gorana Ribarića uvršten je u natjecateljski program kratkometražnih filmova, gdje će biti prikazan s još 30 naslova iz 20 zemalja svijeta. Film donosi priču o mladom paru Marti i Darku koji provode dan u vikendici pokraj jezera. Režiju potpisuje Goran Ribarić, koji zajedno s Milom Pavićević potpisuje i scenarij filma, za kameru je zaslužan Pavle Krnjaić, za montažu Luka Gamulin, a glavne uloge nose Elizabeta Brodić i Josip Brakus. Producentica je Ivana Grubišić Perišić, a film je nastao u produkciji zagrebačke Akademija dramskih umjetnosti.

Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.