Preskoči na glavni sadržaj

The Writers Lab Europe 2022. 

DKE – Ured MEDIA Hrvatske najavljuje prvi europski virtualni laboratorij za razvoj scenarija dugometražnih filmova i pilota TV serija (svih žanrova) na engleskom jeziku, a koji je namijenjen isključivo scenaristicama iznad 40 godina.

Prvi europski virtualni laboratorij održavat će se od travnja do rujna 2022., i to u tri modula:

• Intenzivan laboratorij (7. – 10. 4. 2022.)
• Razvoj scenarija (travanj – srpanj 2022.)
• Marketinške strategije (kolovoz – rujan 2022.)

Koji su projekti prihvatljivi?

Razmatrat će se prijave dugometražnih igranih filmova i piloti TV igranih serija (u trajanju ili sat vremena ili 30 minuta), a koje moraju biti na engleskom jeziku. Odabrat će se otprilike 15 obećavajućih scenaristica koje zajedno odražavaju raznolikost populacije diljem Europe.

Ukratko o programu: Tijekom prve faze 'Intenzivan laboratorij' mentori i pisci sudjeluju u intenzivnom razvoju scenarija kroz sastanke jedan na jedan, male grupe i panel-diskusije, zajedničke radionice, sobe za pisanje i još mnogo toga. U sljedećih šest mjeseci kontinuiranog razvoja i podrške scenaristice prolaze proces revizije te razvojnu i tržišnu podršku s timom partnera, priznatih stručnjaka filmske industrije, razvojnim timom programa usavršavanja i talentiranim kolegama. Tijekom laboratorija neki će projekti biti odabrani/izdvojeni/predloženi za prijevod na izvorni ili lokalni jezik, za što će se angažirati kreativno prikladan prevoditelj za scenaristicu. Laboratorij ima za cilj izgraditi vještine, samopouzdanje i zajednicu te pripremiti polaznice radionice za suradnički rad i zahtjeve tržišta.

Mentorice i gostujuće predavačice su: Susanne Bier (Noćni upravitelj), Jantje Friese (Tama), Christina Ham (Oni), Ameenah Allen (Rocks, Ali i Ava), Isabel Coixet (Skriveni život riječi), Jasmila Žbanić (Quo vadis, Aida?), Nadine Labaki (Capernaum), Valeria Golino (Portret žene u plamenu), Zackary Drucker (Transparentno) i mnogi drugi. 

Europski virtualni laboratorij organiziraju suosnivačice Elizabeth Kaiden i Nitza Wilon te britanski i europski partner Untamed Stories, a pod vodstvom razvojnih producentica Julije Berg i Ruth Spencer

Kod prijave je svakako važno imati u vidu da ako vaš scenarij nije napisan na engleskom jeziku, tada je potrebno:

• prevesti najmanje 20 stranica do 7. veljače 2022.
• napisati sinopsis između 250 i 300 riječi na engleskom jeziku
• ako ste odabrani za sudjelovanje, treba dovršiti prijevod scenarija zaključno do 15. ožujka 2022.

Uvjeti prijave:

• biografski i kontakt podaci (ime, e-mail pošta, kontakt telefon, adresa, datum rođenja)
• demografski podaci, uključujući podatke o prebivalištu, nacionalnosti i identitetu
• informacije o scenariju, uključujući žanr, log line i format
• odgovori na sva pitanja u prijavi
• PDF dugometražnog ili pilot TV narativnog scenarija (ime i prezime uklonjeno ) ILI PDF od 20 stranica dugometražnog ili pilot TV narativnog scenarija prevedenog na engleski jezik sa sinopsisom između 250 i 300 riječi te
• registracija scenarija, prihvaćanje odredbi i uvjeta te plaćanje kotizacije u iznosu od 35 USD.

Prilikom same prijave svakako pažljivo proučite na koji je način potrebno registrirati i zaštititi vaš rad s obzirom na uvjete prijave: Application Instructions

Rok za prijavu: 7.2.2022.

Jedini program usavršavanja ove vrste The Writers Lab bori se protiv starenja i seksizma u filmskoj AV industriji. Writers Lab NYC podržavaju Meryl Streep, Nicole Kidman i Oprah Winfrey. Ove godine, zahvaljujući producentskoj kući Untamed Stories, laboratorij se održava i u Europi te prvi put u partnerstvu s producentskom kućom Dirty Films koju vodi Cate Blanchett.

Za sve nejasnoće i upite slobodno se javite na mail liza@untamedstories.com (Liza Truschel) 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice Deska Kreativne Europe — Ured MEDIA Hrvatske 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.