Preskoči na glavni sadržaj

The Show Must Go On će označiti najšire kino otvaranje domaćeg filma u posljednjih 20 godina

Redateljski prvijenac Nevija Marasovića, film The Show Must Go On sa svojom službenom kinodistribucijom započinje u četvrtak, 28. travnja 2011. Taj datum u novijoj hrvatskoj povijesti kino distribucije ostat će zapamćen iz dva razloga: bit će to prvi domaći film s isključivo digitalnom distribucijom u Hrvatskoj, a njegov početak prikazivanja označit će najšire kino otvaranje domaćeg filma u posljednjih 20-ak godina.

Digitalna distribucija domaćeg filma na našim prostorima važna je ne samo zbog toga što će budući gledatelji uistinu moći uživati u vrhunskoj slici i zvuku, već i zbog toga što se time prate europski i svjetski trendovi, a također se smanjivanjem troška same distribucije povećavaju razne druge mogućnosti. S druge strane, zahvaljujući novootvorenim multipleksima u posljednjih mjesec dana u Osijeku, Splitu i Zagrebu, film The Show Must Go On započet će se prikazivati u čak 12 različitih kina što predstavlja presedan za hrvatske filmove.

Podsjetimo, film The Show Must Go On svoju je premijeru imao na filmskom festivalu u Puli 2010. gdje je izazvao velik interes kritike i publike, a osvojio je i četiri nagrade: Zlatnu Arenu za najbolji scenarij, Zlatnu Arenu najbolje specijalne efekte, nagradu kritike Oktavijan i nagradu Breza za najboljeg debitanta. Ujedno se radi o hrvatskom filmu SF žanra i to nakon Izbavitelja Krste Papića (1976.) i Gostiju iz galaksije Dušana Vukotića (1981.).

Film je u distribuciji Continental Filma.

Više informacija o filmu i foršpan filma pogledajte na službenim stranicama ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.