Preskoči na glavni sadržaj

The Show Must Go On u službenom programu 14. međunarodnog filmskog festivala u Šangaju

Dugometražni igrani film The Show Must Go On redatelja Nevija Marasovića uvršten je u službeni program 14. međunarodnog filmskog festivala u Šangaju koji se održava od 11. do 19. lipnja 2011.

Šangajski filmski festival osnovan je 1993., jedini je kineski festival A kategorije i jedan od najpriznatijih u Aziji. Iz godine u godinu posjećuje ga sve više uglednih filmaša - 2011. svoj dolazak su najavile brojne filmske zvijezde, a žirijem festivala predsjedava priznati redatelj i producent Barry Levinson.

Film The Show Must Go On bit će prikazan u selekcijskom programu PANORAMA za koju se svake godine prijavljuje više od 2.500 filmova iz 80 zemalja. Zadnji hrvatski film prikazan na festivalu u Šangaju bio je Družba Isusova Silvija Petranovića 2004. godine.

Film kojim je prošle godine otvoren festival u Puli, u kratko je vrijeme izazvao veliki interes publike i kritike, prvi je dugometražni igrani film SF tematike mladog režisera Nevija Marasovića koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji scenarij i Zlatnu arenu za specijalne efekte, nagradu kritike Oktavijan za najbolji film i Brezu za najboljeg debitanta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.