Preskoči na glavni sadržaj

The Show Must Go On od danas u hrvatskoj kinodistribuciji

Sinoćnjom svečanom zagrebačkom premijerom dugometražnog igranog filma The Show Must Go On redatelja Nevija Marasovića, najavljena je hrvatska kinodistribucija filma koja počinje danas, 28. travnja 2011.

Film je prošle godine otvorio 57. festival igranog filma u Puli, a riječ je o prvom dugometražnom igranom filmu mladog redatelja Nevija Marasovića. Na Pulskom festivalu film je nagrađen Zlatnom arenom za najbolji scenarij i Zlatnom arenom za specijalne efekte, nagradom kritike Oktavijan za najbolji film i nagradom Breza za najboljeg debitanta. Na dan zagrebačke premijere film je imao i svoju londonsku premijeru u sklopu 10. međunarodnog festivala SCI-FI filma (SCI-FI-LONDON), jedinom specijaliziranom SF i fantasy filmskom festivalu u Velikoj Britaniji.

Ujedno je to prvi domaći film s isključivo digitalnom distribucijom u Hrvatskoj, a njegov početak prikazivanja označit će najšire kino otvaranje domaćeg filma u posljednjih 20-ak godina. Naime, film će se započeti istovremeno prikazivati u čak 12 različitih kina u zemlji što predstavlja presedan za hrvatske filmove

The Show Must Go On je premijeru u Splitu imao u srijedu, 26. travnja, a danas ga očekuje premijera u Osijeku.

Film distribuira Continental film. Više o filmu na službenim stranicama ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.