Preskoči na glavni sadržaj

The Show Must Go On na londonskom festivalu SCI-FI filma

Na dan zagrebačke premijere, film The Show Must Go On (2010.) premijerno će se prikazati u sklopu 10. međunarodnog festivala SCI-FI filma koji se od 23. travnja do 2. svibnja 2011. održava u Londonu. SCI-FI-LONDON, koji se održava desetu godinu zaredom, jedini je specijalizirani SF i fantasy filmski festival u Velikoj Britaniji. Na festivalu se prikazuju britanske i svjetske filmske premijere, dokumentarni filmovi i izbor SF klasika. SCI-FI-LONDON osim toga ima i jak međunarodni program kratkih filmova, koji se prikazuju uz svaki cjelovečernji film.

Film kojim je prošle godine otvoren festival u Puli, za kratko je vrijeme izazvao veliki interes publike i kritike. To je prvi dugometražni igrani film SF tematike mladog režisera Nevija Marasovića koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji scenarij i Zlatnu arenu za specijalne efekte, nagradu kritike Oktavijan za najbolji film i Brezu za najboljeg debitanta.

Radnja ovog za hrvatske prilike po mnogočemu neobičnog filma smještena je u Zagrebu desetak godina u budućnosti i prati uspješnog i ambicioznog producenta reality showa Housed, Filipa Dogana (Sven Medvešek). Show Housed, formom i sadržajem nalik na Big Brother, traje 180 dana, a šest ljubavnih parova boravi u reality show kući sagrađenoj za tu priliku. Kako tijekom trajanja showa započne globalni rat koji za kratko vrijeme pretvara cijelu Europu u bojno polje, Filip Dogan usmjerava sve svoje napore kako bi sačuvao natjecatelje od istine o vanjskome svijetu.

"Posljednji reality show na svijetu" turneju po Hrvatskoj započinje premijerama 26. travnja u Splitu, 27. u Zagrebu i 28. u Osijeku u distribuciji Continental filma. Od 28. travnja The Show Must Go On se prikazuje širom Hrvatske u dvoranama Movieplexa i CineStara.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.