Preskoči na glavni sadržaj

Terarij i Veliki dan dobitnici Grand prixa 10. FRKA-e

Na nedavno završenoj 10. Filmskoj reviji Kazališne akademije (FRKA) Grand prix za igrani film osvojio je Terarij redateljice Hane Jušić, dok je Grand prix za dokumentarni film osvojio Veliki dan Đure Gavrana.

O dodijeljenim nagradama odlučio je žiri čiji su članovi bili Judita Franković, Vlatka Vorkapić, Mia Pećina, Jasna Žmak, Igor Bezinović, Marin Juranić i Dragan Marković – Markoni. Grand prix za najbolji igrani film osvojile su redateljica Hana Jušić i producentice Tena Gojić i Tina Tišljar za produkciju kratkometražnog igranog filma Terarij, a Hana Jušić za isti je film osvojila i nagradu za najbolju redateljicu. Grand prix za dokumentarni film osvojili su redatelj Đuro Gavran i producenti Tibor Keser i Isa Živanović za film Veliki dan.

Najboljom glumicom proglašena je Sanja Drakulić za film Kapetan i audicija, dok je najbolji glumac Matija Čigir u filmu Babysitter. Nagradu za najbolju montažu osvojio je Borna Buljević za film Snig, dok je za najbolju kameru nagrađen Danko Vučinović za filmove Babysitter i Ja sam svoj život posložila. Nagradu za najbolji scenarij dobili su Ivan Sikavica i Ivan Skorin za film Babysitter. Najboljom producenticom proglašena je Marijana Martelock za film Mala prasica radi svinjarije te za doprinos filmu Prva dama Dubrave.

Jubilarna deseta FRKA održala se od 5. do 7. travnja, a na njoj je prikazano sedamdesetak radova studenata zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, uz bogat popratni program i tribine čiji su gosti razgovarali o aktualnim temama hrvatske filmske industrije. Predstavljen je i program gostujućega Fakulteta za film i televiziju s Akademije za izvedbene umjetnosti iz Bratislave.

Deseta FRKA ostvarila se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatskog društva filmskih redatelja te preko tridesetak sponzora.

Naslovne fotografije: Terarij; Veliki dan

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.