Preskoči na glavni sadržaj

Terarij Hane Jušić osvojio Zlatna kolica na ZFF-u

Kratkometražni film Terarij Hane Jušić osvojio je Zlatna kolica za najbolji hrvatski film u programu Kockice na nedavno završenom Zagreb film festivalu, a Babysitter Ivana Sikavice osvojio je Posebno priznanje.

Terarij je šesti kratkometražni film Hane Jušić. Priča je to o Tini (Tena Cingel) i njezinom bratiću Maksu (Tibor Knežević), dvoje društvenih otpadnika koji su osuđeni na brigu o zajedničkoj baki (Lena Politeo), jedan sparni stan i – jedno na drugo. Članovi žirija Christian Denier (član komisije za selekciju Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrnadu), Hristina Popović (glumica) i Danilo Šerbedžija (redatelj i scenarist) svoju su odluku objasnili sljedećim riječima:

Kratki film je forma koja redatelju daje slobodu da koristi različite načine osjećaja za priču. Hanin snažan i jedinstven potpis odlikuje se visokom estetikom te sinergijom izuzetnog rada kamerom i zrelog osjećaja za dramaturgiju.

Posebno priznanje u programu Kockice primio je Ivan Sikavica za film Babysitter, priču o kvartovskom dečku (Matija Čigir) koji odluči nogometnu utakmicu gledati sa svojom ekipom, umjesto da čuva mlađeg brata.

Kockice su program koji se etablirao u jednu od najznačajnijih domaćih platformi za promociju mladih filmskih talenata i kratkometražnog igranog filma. Prošlogodišnji pobjednik programa Komba Tina Žanića uvršten je i u natjecateljski program Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Tampereu.

Podsjetimo, najboljim filmom Zagreb film festivala proglašen je Svi u našoj obitelji (Toata lumea din familia noastra) Radua Judea, najboljim kratkometražnim filmom proglašen je Povratak (HazaraShaya Levija, a najboljim dokumentarnim filmom proglašen je Slaughtera Nicka za predsjednika Roba Stewarta.

Više informacija o filmovima i programu pronađite na službenim stranicama festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.