Preskoči na glavni sadržaj

Terarij Hane Jušić najbolji kratkometražni film 24. LIFFe-a

Terarij redateljice i scenaristice Hane Jušić osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film na 24. Međunarodnom filmskom festivalu u Ljubljani. 

U Ljubljani se od 6. do 17. studenog održavao 24. LIFFe. Na svečanom zatvaranju u subotu u Cankarjevom domu najboljim filmom u kratkometražnoj konkurenciji Europe in Short proglašen je Terarij Hane Jušić.

Uz Ljubljanu, Terarij je prošlog tjedna prikazan i u konkurenciji 33. Međunarodnog filmskog festivala u Amiensu te na Film Marketu 28. Festivala europskog kratkometražnog filma u Brestu.

Danas, u ponedjeljak 18. studenog, igra u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Leedsu, a uskoro će ga moći vidjeti i publika u Tallinnu i Bruxellesu.

Radnja prati neobičan odnos Tine i Maksa, bratića i sestrične (Tibor Knežević i Tena Cingel) koji provode ljetne praznike kod bake (Lena Politeo). Scenarij uz Jušić supotpisuje Sonja Tarokić, snimateljica je Jana Plećaš, montažer Jan Klemsche, a producentice Tena Gojić i Tina Tišljar. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Terarij je premijeru imao lani u Kockicama na Zagreb Film Festivalu gdje je osvojio Zlatna kolica za najbolji hrvatski kratkometražni film. Ovog proljeća na reviji F.R.K.A. zagrebačke dramske akademije osvojio je Grand Prix i nagradu za najbolju režiju, a na 22. Danima hrvatskog filma Oktavijana za najbolji igrani film. Prikazan je u konkurenciji filmskih festivala u Taboru i Vukovaru te u popratnim programima Sarajeva i Clermont-Ferranda.

Naslovna fotografija: Tena Cingel

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.