Preskoči na glavni sadržaj

Tena Gojić sudjeluje na radionici EAVE 2023.

Producentica Tena Gojić jedina je hrvatska predstavnica među sudionicima jednog od najcjenjenijih europskih programa usavršavanja EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs). Radionica za producente odvija se u tri sesije tijekom cijele godine, u Luksemburgu, Austriji i Nizozemskoj. 

Tena Gojić vodi produkcijsku kuću Dinaridi Film iz Zagreba. Do sada je samostalno producirala desetak nagrađivanih kratkometražnih filmova istaknutih redatelja mlađe generacije poput Tina Žanića, Mate Ugrina, Sunčice Ane Veldić i Ivane Škrabalo. Koproducentica je dugometražnog igranog filma Da li ste videli ovu ženu? Matije Gluščevića i Dušana Zorića, koji je svjetsku premijeru imao na prestižnom festivalu u Veneciji, a koproducirala je i film Mare Andree Štake (Berlinale Panorama, Sarajevo Film Festival, SEE Los Angeles). Sudjelovala je na brojnim programima profesionalnog usavršavanja producenata, kao što su Rotterdam Lab, Emerging Producers, EKRAN+, Sarajevo Talents, Midpoint, Breaking Ground i CineVision.  

EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jednogodišnji program profesionalnoga usavršavanja namijenjenom europskim producentima dokumentarnih i igranih filmova, a sastoji se od tri sedmodnevne radionice na engleskome jeziku, koje će se održavati od ožujka do listopada 2023. godine. Prva sesija odvija se u Luksemburgu, druga u Austriji, a treća u Nizozemskoj. 

Misija programa EAVE je pružiti mogućnost profesionalnog usavršavanja filmskim djelatnicima iz različitih regija kojim bi se olakšale suradnje i koprodukcije, dati potporu tvrtkama s jasnim i kulturno osviještenim individualnim vizijama kao i stvoriti jaku mrežu producenata za razmjenu znanja i vještina s ciljem jačanja nezavisnih produkcija diljem svijeta.

Za sudjelovanje u programu ove je godine ukupno zaprimljeno 267 prijava iz 51 zemlje, a odabrano je 56 polaznika iz 36 zemalja. Cijeli popis polaznika možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.