Preskoči na glavni sadržaj

Talijanska premijera Plavog cvijeta na 20. Ischia Film Festivalu

Dugometražni igrani film Plavi cvijet redatelja Zrinka Ogreste, nastalog u produkciji Interfilma iz Zagreba i Zillion filma iz Beograda, svoju ću talijansku premijeru doživjeti u sklopu glavnog programa 20. Ischia Film Festivala, koji će se od 25. lipnja do 2. srpnja održati u Aragonskom dvorcu na otoku Ischia nadelako Napulja. 

Za nagradu za najbolji igrani film dvadesetog izdanja Ischia Film Festivala natjecat će se izabrani filmovi iz Belgije, Hrvatske, Irana, Italije, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke i Turske.

"U skladu s misijom Festivala, odabrani filmovi pričaju priče dubinski povezane s mjestima na kojima su smješteni. Kako bi se proslavila dvadeseta godišnjica Festivala, natjecateljski program sastojat će se od talijanskih premijera izabranih filmova," najavljuje umjetnički direktor Michelangelo Messina

Više o naslovima iz natjecateljskog programa dugometražnog filma možete pronaći ovdje, a cjelokupan program bit će objavljen narednih tjedana na službenoj stranici festivala

Nakon svjetske premijere na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu na kojemu ga je publika izabrala trećim najboljim filmom festivala, Plavi cvijet je prikazan na nizu svjetskih i regionalnih festivala. Na 68. Pulskom filmskom festivalu nagrađen je Velikom Zlatnom arenom za najbolji film, redatelj Zrinko Ogresta Zlatnom arenom za najbolju režiju, dok je Vanja Ćirić nagrađena Zlatnom arenom za najbolju žensku glavnu ulogu. Film je osvojio i Nagradu međunarodnog žirija kritike kao najbolji film festivala. 

Film je snimljen prema scenariju hrvatskog dramatičara Ivora Martinića te u koscenarističkoj suradnji s redateljem Ogrestom. U središnjim ulogama nastupaju Vanja Ćirić, Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Alen Liverić i Doris Šarić Kukuljica.

Producent filma je Ivan Maloča, a Plavi cvijet nastaje u produkciji Interfilma iz Zagreba i koprodukciji beogradskog Zillion Filma. Sufinancirali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije i Hrvatska radio televizija. 

Naslovna fotografija: scena iz filma Plavi cvijet

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.