Preskoči na glavni sadržaj

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb 2022 predstavlja odabrane kratkometražne, studentske i hrvatske filmove

Od gotovo 1 800 prijavljenih filmova iz 91 zemlje svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb ponosno predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovale Margit Antauer i Vesna Meštrić pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma i Natjecanje hrvatskog filma, a Kata Gugić i Hrvoje Selec birali su filmove u kategoriji Natjecanje studentskog filma.

Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno gotovo 900 filmova, a odabrano njih 47. U Natjecanje studentskog filma je između 780 prijavljenih u konkurenciji odabrano 42 filma, a u Natjecanje hrvatskog filma uvršteno je 18 filmova.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2022 održat će se u Zagrebu od 6. do 11. lipnja 2022.

Detalji ostalih programskih cjelina (Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame...) bit će objavljeni uskoro, a u nastavku donosimo liste odabranih filmova: 

Veliko natjecanje kratkometražnog filma
Natjecanje studentskog filma
Natjecanje hrvatskog filma

Animafest Zagreb oštro osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu te je Vijeće festivala odlučilo ne navoditi Rusiju kao zemlju produkcije. Podržavamo ruske autore čiji su filmovi odabrani u natjecanje i koji su redom javno istupili protiv rata. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.