Preskoči na glavni sadržaj

Svjetska turneja VAFI-ja: iz Puerto Rica u Jeruzalem pa u Los Angeles

Najbolji filmovi s petog VAFI-ja, Internacionalnog festivala animiranih filmova djece i mladih Varaždin, nakon predstavljanja u Puerto Ricu na Internacionalnom filmskom festivalu ENFOQUE sredinom studenoga ove godine, prikazuju se sljedećeg tjedna u Jeruzalemu u KAGAN Media Centru, a sredinom prosinca i u Los Angelesu u jednom od najprestižnijih muzeja u SAD-u, Los Angeles County Museum of Art.

U Jeruzalem putuju i voditelji VANIMEHrvoje Selec i Sandra Malenica, na poziv voditelja WILD KIDS Animation Studija koji su već tri puta posjetili VAFI festival i doživljavaju ga kao “ulazak u Europu”. Osim produbljivanja suradnje s WILD KIDS studijem i predstavljanja VAFI festivala, VANIMU očekuje i sastanak s predstavnicima institucije Jerusalem Film Fund.

VAFI – internacionalni festival animiranih filmova djece i mladih Varaždin pokrenut je u želji da Varaždin, ali i Hrvatska, postane mjesto gdje će djeca, mladi, profesionalci, gosti, ali i svi zaljubljenici u animirani film moći izmjenjivati svoja iskustva te stvoriti nova prijateljstva van granica države, mjesto gdje će djeca i mladi moći uživati u filmovima, naučiti nešto novo i istovremeno se međusobno družiti. VAFI promovira isključivo univerzalne i trajne vrijednosti te stvaralaštvo djece i mladih.

Put voditelja VANIME u Jeruzalem sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra kroz program Međunarodne suradnje.

Naslovna fotografija: najavni vizual festivala za 2015. godinu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.