Preskoči na glavni sadržaj

Svjetska premijera filma Lovettovi Igora Bezinovića na festivalu CPH:DOX

Kratkometražni dokumentarni film Lovettovi svoju će svjetsku premijeru na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma CPH:DOX imati 15. ožujka, a riječ je o novom uratku u režiji Igora Bezinovića. Osim toga u sklopu programa CPH:FORUM predstavit će se i projekt u razvoju Aleph redateljice Ive Radivojević, nastao u hrvatskoj koprodukciji. CPH:DOX se ove godine u Kopenhagenu održava od 15. do 25. ožujka. 

Lovettovi, točnije, g. i gđa Lovett nagrađivani su webcam-modeli, poduzetnici i ljubitelji životinja, koji vole zabavljati ljude online. Svakoga se dana trude svršiti, a na to potiču i svoje obožavatelje. Režiju potpisuje nagrađivani redatelj Igor Bezinović, direktor fotografije je Danko Vučinović, montažer Jan Klemsche, za oblikovanje zvuka bio je zadužen Martin Semenčić, za glazbu Mislav Kljenak, a grafička dizajnerica je Petra Zlonoga. Producenti su Igor Bezinović, Bojan Kanjera i Jure Pavlović, a film nastaje u produkciji Sekvence i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Inače, kratkometražni dokumentarni film Lovettovi nastao je u sklopu radionice CPH: LAB, a Bezinović je projekt 2015. godine razvijao zajedno s mađarskim redateljem Gáborom Hörcherom. Sam CPH:LAB potiče kreativnost i prekograničnu suradnju, a mlade filmaše da svoje projekte stvaraju kroz partnerstvo i nove pristupe koprodukcijama. 

Osim toga, a u sklopu u sklopu programa CPH:FORUM predstavit će se i projekt u razvoju Aleph redateljice Ive Radivojević, nastao u koprodukciji Kanade (Parabola Films) i Hrvatske (Fade In). Isti je projekt prošle godine predstavljen u sklopu industrijskog programa festivala u Karlovim Varima, a riječ je o dugometražnom hibridnom dokumentarnom filmu inspiriranom istoimenom pričom Jorgea Luisa Borgesa, koji će pratiti živote 10 protagonista iz 10 različitih zemalja te njihove specifične poglede na svijet.

Međunarodni festival dokumentarnog filma CPH:DOX održava se od 15. do 25. ožujka u Kopenhagenu u Danskoj, a sve ostale informacije dostupne su na službenoj stranici festivala

Naslovne fotografije: scene iz filma Lovettovi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.