Preskoči na glavni sadržaj

Svjetska premijera filma Lovebox na festivalu Curta Cinema u Rio de Janeiru

Kratkometražni igrani film redatelja Ivana Turkovića Krnjaka, Lovebox, dio je međunarodnog natjecateljskog programa Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Rio de Janeiru – Curta Cinema, čije se 28. izdanje odvija od 24. do 30. listopada ove godine. Loveboxu će projekcija na tom brazilskom festivalu ujedno biti i svjetska premijera. 

Kratkometražni igrani film Lovebox djelo je scenarista i redatelja Ivana Turkovića Krnjaka. Direktor fotografije je David Oguić, montažu je odradila Urša Vlahušić, a zvuk je oblikovao Tihomir Vrbanec. Kostimografiju su radile Ivana Kovačić i Klara Vlahovski, koja je uz Josipa Sunka zaslužna i za scenografiju. 

Producent filma je Luka Hrvoj, a koproducent Ivan Maloča. Film je nastao u produkciji Interfilma te koprodukciji Kinokluba Zagreb i kuće Ontodei te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Lovebox je priča o ljetnom danu u Zagrebu i dvoje mladih koji traže ljubav preko dejting aplikacije. Glavne uloge nose Josip Lukić, Sanja Drakulić i Tajna Peršić.

Inače, kratkometražni filmovi koji pobjede u nacionalnoj i međunarodnoj konkurenciji na Curta Cinema festivalu automatski su kvalificirani za nominaciju za nagradu Oscar koju dodjeljuje Akademija filmskih umjetnosti i znanosti.

Osim na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Rio de Janeiru – Curta Cinema, Lovebox se natječe i na Festivalu španjolskog i europskog kratkometražnog filma ALCINE u Madridu koji se održava od 9. do 16. studenog.

Film Ivana Turkovića Krnjaka uvršten je i u program 32. Međunarodnog filmskog festivala u njemačkom Braunschweigu. Prikazivat će se u nenatjecateljskoj sekciji posvećenoj seksualnosti, naziva Sexy Times. Festival traje od 5. do 11. studenog, a projekcija Loveboxa na rasporedu je 8. studenog. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Lovebox

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.