Preskoči na glavni sadržaj

Svjetska premijera dokumentarca Mitch – dnevnik jednog shizofreničara na FIDMarseilleu

Dugometražni dokumentarni film Mitch – dnevnik jednog shizofreničara redatelja Damira Čučića imat će svoju svjetsku premijeru u međunarodnom natjecateljskom programu festivala FIDMarseille.

25. Međunarodni filmski festival u Marseilleu FIDMarseille održava se od 1. do 7. srpnja, a u službenoj konkurenciji bit će prikazano ukupno 15 filmova.

Mitch – dnevnik jednog šizofreničara dokumentarni je autobiografski film, portret četrdesetogodišnjeg shizofreničara koji u njegovu nastanku igra aktivnu ulogu, kao i dva redatelja i snimatelj. Mitch sudjeluje u filmskoj terapiji, koja se pažljivo provodi nekoliko godina, gradeći umjetničko djelo. Njegov filmski ′terapeut′ je Damir Čučić, redatelj koji se također pojavljuje u filmu kao aktivni sudionik. Terapija se odvija u nekoliko faza, kroz zadatke s kamerom. Mitch ih izvršava ovisno o tome gdje se u datom trenutku nalazi.

Scenaristi filma su Damir Čučić i Mišel Škorić, a producent je Siniša Juričić iz kuće Nukleus film.

Predsjednik žirija međunarodnog natjecateljskog programa je kineski redatelj Wang Bing, a ostali članovi su medijska umjetnica Shaina Anand, medijska umjetnica Dora Garcia, kurator za film i međunarodnu umjetnost u galeriji Tate Modern Andrea Lissoni i portugalski redatelj Manuel Mozos.

Mitch je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.Više informacija možete pronaći na stranicama Nukleus filma.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.