Preskoči na glavni sadržaj

Svjetska premijera dokumentarca Marijine na prestižnom kanadskom Hot Docsu

Hrvatski dokumentarni film Marijine (2011.), redateljice i scenaristice Željke Sukové, krajem travnja imat će svoju svjetsku premijeru na prestižnom kanadskom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Hot Docs 2011 u Torontu.
 

Film Marijine je nastao u produkciji Udruge Ukus iz Rijeke, a prikazat će se u sklopu festivalskog programa Next koji predstavlja dokumentarce koji istražuju kreativnost u izvedbenim i vizualnim umjetnostima. Film će se naći u utrci za festivalsku Nagradu publike.

Glavne protagonistice ove socijalne, doku-glazbene komedije su Nina, Željka i Danira, unuke pokojne Marije Violić. Tipično netolerantni susjedi jedne sasvim obične zgrade u Rijeci pozvani su na druženje povodom prisjećanja na nekadašnju stanarku, dragu prijateljicu i baku Mariju. Prije nego li šaroliko društvo uroni u lažne sentimente, film se pretvara u susjedski reality show pun pjesme i plesa uz glazbeni performans unajmljenih i krugu gostiju nepoznatih glazbenika, inače popularne dance electro-trash skupine Midi Lidi iz Češke. Cilj okupljanja je rješavanje jedne, iz nepoznatih razloga, neispunjene obiteljske dužnosti prema pokojnici.

Hot Docs održat će se od 28. travnja do 8. svibnja 2011., a riječ je o najpoznatijem i najvećem festivalu dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi na kojem se godišnje prikaže dvjestotinjak filmova iz više od trideset zemalja svijeta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.