Preskoči na glavni sadržaj

Svjetska festivalska premijera Kartolina u Ljubljani

Na 21. Festivalu dokumentarnog filma u Ljubljani će 20. ožujka 2019. kao film zatvaranja festivala biti prikazana svjetska festivalska premijera 60-minutnog pseudo-dokumentarca Kartoline redatelja Igora Bezinovića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Dude, Ivane Pipal, Ante Zlatka Stolice i Darovana Tušeka.

Kartoline se sastoje od 12 petominutnih vinjeta o malim hrvatskim mjestima u kojima mještani govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a nastale su u režiji autora motiviranih nekonvencionalnim domoljubljem. 

Film sadrži epizode o Momjanu, Gornjoj Stubici, Tounju, Vrboskoj, Ždali, Susku, Prezidu, Bolu, Šušnjevici, Štrigovi, Blatu i Lokvama, a pojedinačne epizode filma se idućih tjedana mogu pogledati nedjeljom u 20.25 h na Trećem programu HRT-a.

Projekt je nastao u produkciji Studija Pangolin za program HRT-a, prema konceptu Igora Bezinovića. Montažerka filma je Hrvoslava Brkušić, snimatelji su Jurica Marković i Mario Pućić, a producentica je Anita Bastašić.

Na ovogodišnjem Festivalu dokumentarnog filma u Ljubljani, koji se održava od 13. do 20. ožujka, prikazuju se i hrvatski filmovi Dani ludila Damiana Nenadića te Viva Ludež: Razgovor s trojicom od Ferala Marine Baničević i Saše Stanića. Više o festivalu možete pronaći na službenoj stranici

Naslovna fotografija: scena iz filma Kartoline

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.