Preskoči na glavni sadržaj

Svećenikova djeca uskoro u hrvatskim kinima

Svećenikova djeca, dugometražni igrani film Vinka Brešana, redatelja filmova Kako je počeo rat na mom otoku i Maršal uskoro kreće u kina diljem hrvatske u distribuciji Continental filma. 

Radnja komedije Svećenikova djeca događa se na dalmatinskom otoku. Mladi svećenik Don Fabijan (Krešimir Mikić) počinje bušiti zapakirane kondome ne bi li povećao natalitet u mjestu. Zbog toga se udružuje s prostodušnim trafikantom (Nikša Butijer) i pomahnitalim apotekarom (Dražen Kühn), te oni zajedno potajno ukidaju svu kontracepciju na otoku. Nakon početnih uspjeha, mnogih poroda i vjenčanja, stvari se počinju komplicirati. Naposljetku, na otok dolazi biskup i sve postane potpuno ludo...

Film je snimljen prema scenariju Mate Matišića u produkciji Interfilma. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržao ga je i Eurimages, središnji filmski fond Vijeća Europe namijenjen poticanju koprodukcije, distribucije i promocije europskog filmskog stvaralaštva.

Povodom skorašnje premijere filma Continental film je objavio tri foršpana: Nogomet, Balote i Svećenikova djeca. Najavni plakat i fotografije iz filma u visokoj rezoluciji mogu se pronaći na Facebook stranici Svećenikove djece
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.