Preskoči na glavni sadržaj

Svečanom dodjelom nagrada završila 12. FRKA

U nedjelju 2. travnja svečanim zatvaranjem i dodjelom nagrada na Akademiji dramske umjetnosti zatvorena je dvanaesta FRKA – Filmska revija Kazališne akademije.

Dodjeljene su nagrade za najbolju režiju igranog i dokumentarnog filma, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu. Dodatno je dodijeljen Grand Prix za igrani i dokumentarni film te nagrada 'Nikola Ivanda' za najbolji televizijski format. Zbog velikog broja izvrsnih ostvarenja dodjeljena su i tri posebna priznanja, za glumu, režiju i igrani film.

Nagradu za najboljeg snimatelja osvojio je Jurica Marković za snimateljsku vježbu Vuk i maca, dok je nagrada za najbolju montažu uručena Tomislavu Stojanoviću za film Cvijeće Judite Gamulin koji je nagrađen i posebnim priznanjem za igrani film.

Najboljom producenticom proglašena je Tajana Bakota zbog iznimnog senzibiliteta prema filmu koji pokazuje u radu. Jakov Nola istaknuo se vježbom Jeleni, tablete, starlete s kojom je osvojio nagradu za najbolji televizijski format 'Nikola Ivanda'.

Nagrade za najboljeg glumca i glumicu osvojio je glumački par iz filma Morska pjena Igora Jelinovića, Stipe Radoja i Sara Ivelić, a nagradu za posebno glumačko priznanje osvojila je Lidija Penić za film Lula i Bručke.

Nagradu za najbolji scenarij osvojili su Igor Jelinović i Tomo Luetić za već spomenuti film Morska pjena koji je žiri istaknuo zbog atipičnog izbora likova za romantičnu komediju.

Grand Prix za najbolji igrani film i nagradu za najbolju režiju osvojila je Nikica Zdunić za film 13+ zbog specifične estetizacije koja iskustvo odrastanja predstavlja autorski inovativno i svježe.

Grand Prix za dokumentarni film osvojila je Mirna Zgrabljić za film Kika zbog izbora snimljene situacije koja sjajno i s punim poštovanjem portretira neobičnu glavnu junakinju filma i otvara prozor u njenu intimu. Posebno priznanje za režiju dobio je Tomislav Šoban za film Nije odgoj.

Nagradu za režiju dokumentarnog filma dobio je Viktor Zahtila za iznimno kreativnu režiju After Partyja koji je iskreno, hrabro i beskompromisno napisao i odglumio.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.