Preskoči na glavni sadržaj

Svečano otvoren 9. Tabor Film Festival / 25 domaćih filmova u konkurenciji

U utorak, 7. lipnja svečano je otvoren 9. Tabor Film Festival, međunarodni festival kratkometražnog filma koji se i ove godine održava u Zaboku.

Festival će se odvijati na tri lokacije u periodu od 7. do 11. lipnja 2011. godine. TFF se vraća svojoj staroj tradiciji kina pod zvijezdama tako da će posjetitelji i ove godine imati prilike uživati u kratkim filmovima i to na terasi legendarne krčme Polanović. Dječji program će se prikazivati svako jutro od 10 sati u zabočkom kinu, dok će se ostale filmske projekcije održati u Zelenoj dvorani (Trg Dragutina Domjanića 6).

Ove godine na međunarodni festival kratkog filma Tabor Film Festival prijavilo se preko 1000 kratkih filmova iz preko 60 zemalja svijeta. U domaćoj konkurenciji biti će prikazano 25 filmova, dok će u međunarodnoj konkurenciji biti prikazana 44 filmska naslova iz 34 države.

Domaći filmovi podijeljeni su u četiri programa. U programu pod nazivom Dokumentiranje osjećaja bit će prikazani filmovi: Pola sata Borisa Greinera, Kelti Đure Gavrana, Pjesma za novčić Valentine Klasić i Prolaz za van Vedrana Šamanovića. U programu Anima et experimentum bit će prikazani Dove Sei, Amor Mio Veljka Popovića, Cvijet bitke Simona Bogojevića Naratha, Soba Ivane Jurić, Živica Zorana Mužića, Pas/Zec Nebojše Slijepčevića, Nogomet Ane Hušman, Do Sheep Dream of Mechanics? Marka Škobalja, Pow’s Pov Gorana Trbuljaka, Nova Hipi Budućnost Dalibora Barića i G.E. Trbovlje Vane Gaćine.

U program Filmska istraživanja prikazat će se Onda vidim Tanju Juraja Lerotića, Goli sati Igora Bezinovića, Scenarij za običan život Irene Škorić, Ništa osobno Marka Šantića, Gostovanje Roberta Knjaza i Torta s čokoladom Dorotee Vučić. U program Žene o ženama prikazat će se Zimica Hane Jušić, Kurvo Sonje Tarokić, Loš dan za kapetana Kuku Marina Juranića i Hane Veček te Pile Dalije Dozet.

Od popratnog programa ljubitelje kratkog filma očekuju filmovi iz Švedske po izboru direktora Uppsala film festivala Nicolasa Gillberga, izbor najboljih iz Revije amaterskog filma i filmovi Europske filmske akademije. U suradnji sa scenarističkom radionicom Palunko bit će održana i radionica za srednjoškolce koju će voditi dramaturginja Irena Krčelić.

O pobjednicima međunarodnog programa odlučivati će Niclas Gillberg (Švedska), Andrijana Stojković i Jasna Žmak dok će za domaće biti zaduženi Martina Globočnik i Marko Meštrović.

Ulaz na sva događanja Tabor Film Festivala je besplatan!

Više o festivalu i pojedinim programima pogledajte ovdje.

Naslovne fotografije: prizor iz filma Onda vidim Tanju, Nogomet i Ništa osobno

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.