Preskoči na glavni sadržaj

Svečanim proglašenjem pobjednika zatvoren 21. ANIMAFEST

Sinoćnjim proglašenjem dobitnika nagrade publike završen je 21. svjetski festival animiranog filma ANIMAFEST ZAGREB. Laskavu titulu miljenika brojnih posjetitelja ovogodišnjeg festivala ponio je Kerity, kuća bajki - film za djecu u slavnog Dominique Monférya.

Grand prix festivala, proglašen u subotu 4. lipnja, u rukama je autora filma Moj pas Tulip Paula Fierlingera koji se putem video snimke, vidno ganut nagradom, zahvalio Animafestovoj publici i žiriju: Paulu Driessenu, Davidu Silvermanu i Dunji Janković. Žiri je, pored Fierlingerove 'iznimno dražesne i na prekrasan način ispričane priče o Englezu i njegovu odnosu s psom' nagradio i švedski film Metropia autora Tarika Salehahvaleći njegov vizualno dojmljiv stil i tehniku koji idealno odgovaraju ovom izvrsno napisanom trileru o zavjeri.'

Nagradu Zlatni Zagreb dobio je filmski projekt u razvoju The Jungle autora Tibora Banoczkog. Dobitnika je među šest projekata s ovogodišnjeg Regionalnog foruma za razvoj projekata izabrao međunarodni odboru u sastavu Joan Lofts, Vanja Andrijević i Mike Robinson.

Sljedeći će se Svjetski festival animiranog filma ANIMAFEST ZAGREB održati od 29. svibnja do 03. lipnja 2012.

Napominjemo kako će neki filmovi s ovogodišnjeg festivala gostovati i u Rijeci i to od 10. do 12. lipnja u Art-kinu Croatia. Više o riječkom Animafestu pronađite ovdje.

Sve informacije o pobjednicima pronađite ovdje.

Naslovna fotografija: prizor iz filma Moj pas Tulip

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.