Preskoči na glavni sadržaj

Sve najbolje, božićna komedija s trovanjem, pretpremijerno stiže u četiri hrvatska grada

Uoči redovne distribucije u hrvatskim kinima, ekipa filma dugoočekivane komedije Snježane Tribuson Sve najbolje kreće na turneju po nezavisnim kinima te će nazočiti lokalnim premijerama u Bjelovaru, Zagrebu, Rijeci i Splitu.  

Ekipa filma Sve najbolje adventsku šetnju započinje 4. prosinca u Bjelovaru, u Kulturnom i multimedijskom centru. Dan poslije, 5. prosinca, zagrebačka publika moći će film pogledati u kinu Cinestar Zagreb u Branimir centru. Sljedeća postaja filmske ekipe je kino Karaman u Splitu 5. prosinca, a ova mala božićna turneja završit će u Art kinu u Rijeci 12. prosinca. Film će od 8. prosinca biti i na redovnim repertoarima većine drugih neovisnih kinoprikazivača iz Kino mreže te u Cinestar kinima u Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu, Osijeku, Varaždinu, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Vukovaru i Cineplexx kinima u Zagrebu i Splitu.

Radnja filma odvija se u božićno vrijeme, kad svatko svakome želi sve najbolje, a u njemu se isprepliću sudbine usamljene slastičarke Verice (Ksenija Marinković) koja je davno odustala od traženja 'onog pravog', Brankice (Renata Pokupić), svjetski uspješne operne pjevačice razočarane u ljubav i karizmatičnog baritona Martina (Ozren Grabarić) koji se oporavlja od bračnog brodoloma. Uz navedene protagoniste, u niz komičnih ljubavnih (ne)zgoda upleteni su i slatkorječivi soboslikar Ljubo (Goran Navojec), dvije medicinske sestre (Ksenija Paić i Dora Fišter Toš) koje pokušavaju razumjeti kako funkcionira muški mozak i Tomo (Bogdan Diklić), poljoprivrednik vrlo neobičnih talenata. Malo je vjerojatno da u ovom preplitanju veliku ulogu može imati grupica žohara, medenjaci i jedna operna arija, ali u ovoj priči je baš tako.

Film je dosad prikazan na četrnaest svjetskih festivala, a na ljetos održanom Pulskom filmskom festivalu osvojio je pet nagrada.

Sve najbolje nastao je u produkciji Kinorame i HRT-a, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.