Preskoči na glavni sadržaj

Sve je bio dobar san u kinima u Daruvaru, Pakracu, Vukovaru, Našicama i Đakovu

Dokumentarni film Sve je bio dobar san redatelja Branka Ištvančića prikazivat će se od 10. do 14. ožujka u nezavisnim kinodvoranama u Daruvaru, Pakracu, Vukovaru, Našicama i Đakovu. 

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala. 

Režiju potpisuje Branko Ištvančić, koji uz Silvija Mirošničenka potpisuje scenarij te montažu filma zajedno s Silvijem Magdićem, za kameru su zaslužni Robert Krivec, Darko Krakar, Tomo Sabljić, Tomislav Kučić i Joakim Erdelji, a glazbu potpisuje Dalibor Grubačević. Producenti su Zvonko Milas, Antun Ivanković i Irena Škorić, a film je nastao u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik i Udruge Artizana iz Zagreba.

Raspored projekcija:

  • Kino 30. svibnja - Pučko otvoreno učilište Daruvar - 10. i 11.03. u 18 sati 
  • Kino Hrvatski dom - Pakrac - 10.03. u 19 sati
  • Hrvatski dom Vukovar - 12.03. u 19 sati
  • Dom kulture Našice - 13.03. u 17 sati
  • Centar za kulturu Đakovo  - 14.03. u 20 sati

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.