Preskoči na glavni sadržaj

Suvremeni hrvatski kratki metar u Italiji

U talijanskoj Imperiji od 29. srpnja do 2. kolovoza u sklopu putujućeg filmskog festivala Filmcaravan održava se fokus-program suvremenog hrvatskog kratkog metra.

Filmcaravan je međunarodni festival kratkometražnog filma koji se svake godine odvija na nekoj drugoj lokaciji u Italiji pa će se tako ovogodišnje, šesto izdanje održati u Imperiji, gradu u pokrajini Ligurija.

Uz međunarodnu konkurenciju, središnji je program šestog izdanja festivala selekcija Focus Croazia u kojem se prikazuju filmovi Razglednice iz Momjana 2 Igora Bezinovića, Borne by the Birds Marka Tadića, Daniil Ivanoviču, slobodan si Petre Zlonoge, Nogomet Ane Hušman i The Specters of Veronica Dalibora Barića.

U programu je i retrospektiva kratkometražnih filmova nastalih u produkciji festivala Monfilmfest 2013. godine – među njima je i talijansko-hrvatski naslov Forks & Spoons redateljice Dalije Dozet.

Više o programu Filmcaravana možete doznati na službenim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.