Preskoči na glavni sadržaj

Sutra počinje 11. Liburnia Film Festival

11. izdanje Liburnia Film Festivala održat će se od 28. do 31. kolovoza u lučici u Ičićima, a u svome će programu prikazati 25 hrvatskih dokumentaraca.

Liburnia Film Festival filmska je manifestacija posvećena suvremenom hrvatskom dokumentarnom filmu. Za 11. izdanje selektor Oliver Sertić odabrao je 18 filmskih naslova koji ulaze u konkurenciju za glavne nagrade. Na festivalu će se prikazati ukupno 25 filmova, među kojima i dokumentarne uspješnice kao što su U braku sa švicarcem Arsena Oremovića, Presuda Đure Gavrana, Kak' je doma? Kaje Šišmanović i mnogi drugi, dok će Gangster te voli Nebojše Slijepčevića biti prikazan izvan konkurencije. Cjeloviti program festivala provjerite na ovoj poveznici. Žiri ovogodišnjeg festivala čine redateljica i producentica Željka Suková, riječka snimateljica i montažerka Iva Kraljević, snimatelj i redatelj Silvestar Kolbas, srpski redatelj Boris Mitić te češki redatelj, producent i dokumentaristički tutor Filip Remunda. Remunda dolazi i kao suosnivač Institut dokumentarnog filma koji će jednom od autora dodijeliti svoju nagradu.

Uz nagradu za najbolji film od ove godine uvode se i nagrade za najboljeg redatelja, snimatelja, montažera i dizajnera zvuka. Uz to, po prvi put nagradit će se i najbolji regionalni film - film autora iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, odnosno većinski sniman u tim županijama.


Prizor iz filma U braku sa švicarcem

Bit će održane i tri radionice, prva od kojih je masterclass Borisa Mitića, redatelja filmova Lepa Dijana i Doviđenja, kako ste?. Producentica Maja Uršić Staraj najavila je radionicu Prvi put snimam za filmske amatere od 16 do 18 godina, koju će voditi riječki Filmaktiv, dok će Vanja Jambrović, Nebojša Slijepčević i Oliver Sertić iz produkcijske kuće Restart održati radionicu autorske analize filmova.

Ove će godine LFF po prvi put imati i Nulti dan – 27. kolovoza na kojem će uz filmove iz regionalnog programa izvan konkurencije biti prikazan i Zimsko čudo, hibridni film riječke redateljice Željke Sukove i brazilskog redatelja Gustava Becka. Ulaz na sve projekcije i događanja je slobodan.

Liburnia Film festival organiziraju Delta iz Rijeke i Restart iz Zagreba, u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija. Festival se održava uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Opatije i Društva hrvatskih filmskih redatelja te Primorsko-goranske županije. Više informacija o festivalu saznajte na njegovim službenim stranicama.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.