Preskoči na glavni sadržaj

Šuti u distribuciji u hrvatskim nezavisnim kinima

Nakon prikazivanja u kinima CineStar, film Šuti Lukasa Nole do sredine veljače bit će u distribuciji u nezavisnim kinima u Zaboku, Pazinu, Rijeci, Čakovcu, Sisku, Samoboru, Daruvaru, Splitu, Labinu i Sinju. Glavne uloge u ovoj drami tumače Tihana Lazović, Lana Barić, Živko Anočić i Milan Pleština.

Igrani film Šuti redatelja i scenarista Lukasa Nole tijekom ovog i idućeg mjeseca prikazivat će se u mreži nezavisnih kina diljem Hrvatske. Do sredine veljače moći će ga vidjeti gledatelji u deset gradova - od prošlog četvrtka već igra u Zaboku, a od ovoga počinje u Pazinu. Nakon toga slijede Rijeka (početak prikazivanja 17.1.), Čakovec (18.1.), Sisak (24.1.), Samobor (24.1.), Daruvar (30.1.), Split (30.1.), Labin (14.2.) te Sinj (datum naknadno). Uz ove, na red će doći i kina u drugim gradovima o čemu će više informacija biti objavljeno uskoro.

U ovoj drami s elementima trilera glavni je lik mlada žena Beba (Tihana Lazović), koja se od djetinjstva pa do trenutka kada sama osniva obitelj suočava s nekim oblikom obiteljskog zlostavljanja, nadajući se da će kad-tad uspjeti prekinuti taj nesretan niz. Priča je inspirirana istinitim događajima.

Film je pri premijernom prikazivanju na Festivalu igranog filma u Puli 2013. osvojio čak pet Zlatnih Arena. Lana Barić nagrađena je u kategoriji najbolje sporedne glumice, Jura Ferina i Pavao Miholjević za glazbu, Slaven Zečević za montažu, a posebne Zlatne Arene osvojili su Julijana Vušković za masku te Dubravka Premar za ton. Tihana Lazović osvojila je Nagradu Breza za najboljeg debitanta.

Šuti je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan, direktor fotografije je Mirko Pivčević, montažer Slaven Zečević, scenograf Ivan Veljača, a kostimografkinja Ana Savić Gecan. Ostale uloge u filmu odigrali su Bernard Tomić, Ksenija Pajić, Bojan Navojec, Enes Vejzović, Ksenija Marinković i Ivo Gregurević. Distributer je 2i Film.

Dodatne infomacije o filmu i daljnjoj distribuciji potražite na službenim stranicama filma, producenta i distributera.

Naslovna fotografija: Tihana Lazović

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.