Preskoči na glavni sadržaj

Šuti Lukasa Nole od četvrtka u hrvatskim kinima

Nakon jučerašnje premijere u zagrebačkom kinu Europa, drama o obiteljskom nasilju Šuti redatelja Lukasa Nole u produkciji Kinorame i HRT-a stiže u hrvatska kina. Glavne uloge odigrali su Tihana Lazović, Lana Barić, Živko Anočić i Milan Pleština. Distributer filma je 2i Film.

Šuti prati život Bebe (Tihana Lazović), žene koja se od djetinjstva pa do trenutka kada sama osniva obitelj susreće s nekim oblikom obiteljskog zlostavljanja, nadajući se da će uspjeti prekinuti taj nesretan niz. Priča je inspirirana istinitim događajima.

Film je premijerno prikazan na Festivalu igranog filma u Puli, gdje je nagrađen s pet Zlatnih Arena: Lana Barić osvojila je Zlatnu Arenu u kategoriji najbolje sporedne glumice, Jura Ferina i Pavao Miholjević za glazbu, Slaven Zečević za montažu, a Posebne Zlatne Arene osvojili su Julijana Vušković za masku te Dubravka Premar za ton. Glavna glumica Tihana Lazović osvojila je Nagradu Breza za najboljeg debitanta.


 

Lana Barić u filmu Šuti

Šuti je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Redatelj Lukas Nola autor je i scenarija, a producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan. Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenograf Ivan Veljača, a kostimografkinja Ana Savić Gecan. Ostale uloge u filmu odigrali su Živko Anočić, Milan Pleština, Bernard Tomić, Ksenija Pajić, Bojan Navojec, Enes Vejzović, Ksenija Marinković i Ivo Gregurević.

Film će se u kinima moći pogledati od četvrtka, 19. prosinca, a distributer je 2i Film.

Fotografije s jučerašnje premijere preuzmite na ovoj poveznici (fotografkinja je Nina Đurđević), a materijale iz filma ovdje i ovdje.

Naslovna fotografija: scena iz filma Šuti
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.