Preskoči na glavni sadržaj

Surogat za Vuda na BDC Discoveries 2018.

Dokumentarni film Surogat za Vuda redatelja Senada Šahmanovića odabran je kao sudionik radionice Balkan Documentary Centera Discoveries 2018. godine koja će se održati u Sofiji od 7. do 14. svibnja. Na radionici sudjeluje i Flotacija, dokumentarni film nastao u srpsko-rumunjsko-hrvatskoj koprodukciji. 

Dugometražni dokumentarni film Surogat za Vuda redatelja Senada Šahmanovića, a u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Sekvenca d.o.o. odabran je kao jedan od sedam sudionika radionice Balkan Documentary Centera Discoveries 2018. godine. Program edukacije BDC održava se u tri modula, a prva radionica biti će održana u Sofiji od 7.do 14. svibnja. 

Namjera nije, kažu producenti, napraviti klasičan biopic o velikom autoru, nego kroz potragu za Dušanom Vukotićem ispričati priču o društvenoj povijesti ovih prostora i razvoju svjetski poznate zagrebačke škole animiranog filma. 

Uz suradnju Ustanove Zagreb Film, koja je ustupila prostore Zagrebačke škole animiranog filma, u proizvodnju dokumentarca je uključen i producent iz Vukotićeve rodne Crne Gore koji je osigurao pristup do sad neviđenoj privatnoj arhivi obitelji Vukotić.

Osim filma Surogat za Vuda, na BDC Discoveries 2018. radionici sudjelovat će i Flotacija, dokumentarni film nastao u srpsko-rumunjsko-hrvatskoj koprodukciji. Film su režirali Eluned Zoe Aiano i Alesandra Tatić, a producirali su ga tvrtka Wild Pear i Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu. 

Radionica Balkan Documentary Centera osmišljena za sedam timova producenata i scenarista ili redatelja, koji razvijaju projekt dugometražnog dokumentarnog filma s međunarodnim i krosmedijskim potencijalom. 

Više o BDC Discoveriesu možete pročitati na njihovoj službenoj stranici te na njihovoj Facebook stranici

Naslovne fotografije: Scene iz filma Surogat za Vuda

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.