Preskoči na glavni sadržaj

Suradnja VANIME i Centra za odgoj i obrazovanje 'Tomislav Špoljar'

U Centru za odgoj i obrazovanje 'Tomislav Špoljar' prošlog su mjeseca započele radionice animiranog filma. Radionice vode voditelji Filmsko-kreativnog studija VANIMA – Ana Sever i Hrvoje Selec pod mentorstvom Eve Brlek, prof. reh. 

Cilj je radionice učenike upoznati sa stop animacijom i tom tehnikom pokrenuti razne predmete, crteže i fotografije koje će nastati tijekom susreta s Vanimatorima.

Kroz projekt koji će trajati pola godine učenici će tako usvajati različite likovne tehnike, upoznavati teksture i oblike, odnose među predmetima, prostornu i vremensku orijentaciju, kontraste i boje. Svi sadržaji su prilagođeni sposobnostima, mogućnostima, potrebama i interesima svakog pojedinog učenika.

Rezultat rada – animirani film će biti premijerno prikazan na 8. VAFI festivalu koji će biti održan od 30. svibnja do 4. lipnja, a tijekom kojeg će biti održano i predavanje prof. reh. Brlek o rezultatima, specifičnostima rada i iskustvima tijekom ovog pilot projekta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.