Preskoči na glavni sadržaj

Šuma summarum Ivana-Gorana Viteza od danas u hrvatskoj kinodistribuciji

Dugometražni igrani film Šuma summarum Ivana – Gorana Viteza nakon hrvatske premijere na 57. festivalu igranog filma u Puli te zagrebačke premijere na ovogodišnjem 8. Zagreb Film Festivalu, od danas 11. studenoga 2010. kreće u redovnu kinodistribuciju.

Šuma Summarum će se prvo prikazivati u kinima u Zagrebu i Rijeci, a potom i na redovnom kinorepertoaru ostalih većih hrvatskih gradova.

Film je nastao na temelju scenarija Ivana–Gorana Viteza, a priča ove društvene satire vrti se oko djelatnika jedne hrvatske marketinške agencije, odnedavno u vlasništvu Nizozemca, kojima novi vlasnik, mladi Rinus Jongbloed, priušti akcijski vikend koji uključuje rafting na divljim vodama i paintball bitku, a sve u cilju popularnog team buildinga. Nakon raftinga koji završava s nekoliko manjih incidenata, dvije se grupe zapute na zadatak u šumu. Manje ili više sretni što sudjeluju u ovoj "igri za odrasle", probijaju se šumom u kojoj ih čekaju nemala iznenađenja - lokalna obitelj koja im radi o glavi, slučajni izletnički par, sumnjivi instruktori i fatalne nesreće.

Glavne uloge u filmu tumače Vili Matula, Hana Hegedušić, Ljubiša Savanović, Nataša Dangubić, Marko Makovičić, Željko Konigsknecht, Sanja Hrenar, Jakša Borić i mnogi drugi. Direktor fotografije je Tamara Cesarec, montažer Mato Ilijić, skladatelji Hrvoje Štefotić i Siniša Krneta, dizajner zvuka Dubravka Premar, scenograf Mario Ivezić, kostimograf Zorana Meić, masker Slavica Šnur, a producentica filma je Ankica Jurić Tilić.

Film je na festivalu u Puli osvojio Zlatnu Arenu za najbolju montažu i Zlatnu Arenu za najbolje kostime.

Film je nastao u produkciji Kinorame i slovenskog Propelera, a hrvatski distributer filma je Continental film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.