Preskoči na glavni sadržaj

Šuma summarum i Neka ostane među nama u programu festivala Raindance

Dugometražni igrani filmovi Šuma summarum Ivana Gorana Viteza i Neka ostane među nama Rajka Grlića bit će prikazani u okviru programa Balkan Cinema Raindance Film Festivala koji se od 28. rujna do 9. listopada održava u Londonu.

Neka ostane među nama uvršten je u međunarodnu konkurenciju - Best International Feature koju čini ukupno pet filmova iz cijelog svijeta, a Šuma summarum u službenu selekciju. Uz spomenute filmove, u istom će programu biti prikazan i film Neprijatelj redatelja Dejana Zečevića nastao u srpsko - hrvatskoj koprodukciji.

Društvena satira Šuma summarum prati team building zaposlenika jedne marketinške tvrtke tijekom kojeg sve polazi po krivu. Film je na festivalu u Puli osvojio Zlatnu Arenu za najbolju montažu i Zlatnu Arenu za najbolje kostime. Produkciju potpisuju zagrebačka Kinorama i slovenski Propeler, a hrvatski distributer filma je Continental film. Vitezov film prikazuje se 6. listopada.

8. listopada londonskoj će se publici predstaviti Neka ostane među nama, zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja. Film je nastao je u produkciji zagrebačkog Mainframe Production i u koprodukciji s NP7 iz Hrvatske, Studijem Maj iz Slovenije, produkcijskom kućom Yodi iz Srbije i Hrvatskom radiotelevizijom. Film je osvojio čak sedam Zlatnih Arena na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli te Nagradu za režiju i nagradu Cinemas Label u Karlovym Varyma 2010.

Utemeljen 1992. godine, festival Raindance posvećen je prikazivanju i promociji nezavisnih filmova iz Velike Britanijie i iz cijelog svijeta.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.