Preskoči na glavni sadržaj

Sudilište stiže u kina 

U četvrtak 2. srpnja u domaću kino distribuciju kreće bugarski film Sudilište redatelja Stephana Komandareva. Riječ je o hrvatskoj manjinskoj koprodukciji (s  Propeler Filmom kao hrvatskim koproducentom) koju je sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar. Osim Hrvatske, u nastanku filma sudjelovale su producentske kuće iz Bugarske, Njemačke i Makedonije. 

U dirljivoj priči o odnosu oca i sina koji žive na bugarsko-turskoj granici i suočavaju se s tajnama iz prošlosti, jednu od uloga tumači i Miki Manojlović, dok u glavnim ulogama nastupaju Assen Blatechki i Ovanes Torosian. Međunarodnoj festivalskoj publici Komandarev je najpoznatiji po nagrađivanom filmu Svijet je velik, a spas čeka iza ugla iz 2008., jednom od devet finalnih kandidata za nominaciju za Oscara.

Film Sudilište dosad je prikazan na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, a osvojio je i nekoliko priznanja, među kojima su nagrade za najbolji bugarski dugometražni film na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji te za najbolji film i najbolju mušku ulogu na Bugarskom filmskom festivalu 'Golden rose’. 

Film domaću kino turneju započinje 2. srpnja prikazivanjem u zagrebačkom kinu Europa u sklopu programa 'Propustili ste, pogledajte!', a nastavlja projekcijama u kinima iz Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Sudilište 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.