Preskoči na glavni sadržaj

Stojanu Matavulju i Nives Ivanković iz Zbornice nagrade Stabla ljubavi na Mostar Film Festivalu

Stojan Matavulj, koji je u nagrađivanoj Zbornici Sonje Tarokić utjelovio profesora povijesti Sinišu Jambrovića, osvojio je nagradu Stablo ljubavi za najbolju glavnu mušku ulogu na netom završenom Mostar Film Festivalu. Nagrada Stablo ljubavi za najbolju epizodnu žensku ulogu, također za film Zbornica, pripala je Nives Ivanković, a Dejan Aćimović je za ulogu u filmu Divljaci Darija Lonjka osvojio posebno priznanje. 

Stručni žiri koji su činili filmski i javni djelatnici Dejan Dabić, Anila Gajević i Branka Bešević Gajić jednoglasno su donijeli odluke o dodjeli nagrada Stablo ljubavi.  

Stojan Matavulj kao "problematični profesor povijesti" proglašen je najboljom muškom ulogom u filmu Zbornica redateljice Sonje Tarokić, filmskom ostvarenju o borbi pojedinca protiv sustava.

Uz to, glumica Nives Ivanković, koja je utjelovila ravnateljicu škole, dobila je nagradu na najbolju epizodnu žensku ulogu.

Uz to, Zbornica je nedavno slavila i na Japansko-srpskom festivalu (JSFF), gdje je osvojila Grand Prix u sekciji East West. 

Stručni žiri Mostar Film Festivala je specijalno priznanje dodijelio hrvatskome glumcu Dejanu Aćimoviću za ulogu u akcijskoj komediji Divljaci redatelja Darija Lonjka u kojoj tri prijatelja po svaku cijenu žele otići na svjetsko nogometno prvenstvo u Moskvu, no spletom okolnosti završe u terorističkom kampu. 

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu otišla je u ruke Fakete Salihbegobić-Avdagić za ulogu u filmu Švedsko srce moje majke, dok je glavna nagrada Stablo ljubavi za epizodnu mušku ulogu pripala bosanskohercegovačkom glumcu Mirsadu Tuki za ulogu u filmu Praznik praznine.

Na ovogodišnjem 16. izdanju Mostar Film Festivala (MOFF) filmske glume, kojemu je na čelu glumac i redatelj Slaven Knezović, prikazano je 12 filmova u natjecateljskom dijelu programa.  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.