Preskoči na glavni sadržaj

Stefano Sardo, scenarist svjetskog hita Dvostruki sat gost Kinookusa 2011

Stefano Sardo, jedan od najuspješnijih mladih talijanskih scenarista, gostovat će na ovogodišnjoj ediciji Kinookus Food Film Festivala.

Autor scenarija svjetskog hita Dvostruki sat (La Doppia Ora), nedavno prikazanog u dubrovačkim kinima, tom će prilikom u Dubrovniku održati masterclass na temu stvaralačkog procesa pisanja scenarija, od originalne ideje do remake-a. Masterclass organizira Udruga Kinookus u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA.

Stefano Sardo (Bra, Italija, 1972.) diplomirao je književnost 1996. na Sveučilištu u Torinu. Piše scenarije za mnoge televizijske serije i autor je scenarija za nekoliko kratkometražnih filmova. Jedan od njih je kratki igrani film Kako treba (Come si deve) Davida Minelle, prikazanog na 60. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu (2010.) i na prvoj ediciji Kinookus FFF-a. Godine 2009. izabran je za člana upravnog odbora udruge 100 autora, koja okuplja redatelje, scenariste i filmske djelatnike Italije. Utemeljitelj je i umjetnički direktor međunarodnog festivala Corto in Bra i osnivač Slow Food on Film Festivala.

Masterclass, koji se održava 15. rujna u prostorijama Regionalne razvojne agencije DUNEA, besplatan je i otvoren za 30 sudionika. Program masterclassa možete skinuti ovdje, a prijave do 12. rujna poslati na: kinookus@gmail.com.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.