Preskoči na glavni sadržaj

Srečen za umret nagrađen na 15. Festivalu slovenskog filma u Portorožu

Gorko-slatka komedija o starcu koji odluči biti sretan prije nego što umre dobitnik je čak šest nagrada na 15. Festivalu slovenskog filma u Portorožu!

U nedelju su na 15. Festivalu slovenskog filma u Portorožu dodijeljene nagrade za najbolja slovenska filmska ostvarenja u protekloj godini. U natjecateljskom programu premijerno je prikazan i debitanski dugometražni igrani film redatelja Matevža Luzara, Srečen za umret . Film je nastao u produkciji slovenske produkcijske kuće Pakt Media u suradnji s hrvatskim koproducentom Ars Septima d.o.o. i češkim Film United. Film su financijski potpomogli Slovenski filmski sklad i Hrvatski audiovizualni centar.

Srečen za umret u Portorožu je primio čak šest nagrada - nagradu publike za najbolji film te nagrade Vesna za najbolji scenarij (Matevž Luzar), najbolju fotografiju (Simon Tanšek), najbolju scenografiju (Katja Šoltes), najbolju kostimografiju (Pia Šinigoj Premzl) te za najbolji ton (Julij Zornik). Srečen za umret je gorko-slatka komedija o umirovljeniku, koji si kupi parcelu za grob s prekrasnim pogledom na Alpe i odlazi u dom za starije, gdje želi u miru dočekati svoj kraj. A dogodi se baš obrnuto – na tečaju iz računarstva otkrije strast za životom i konačno počinje živjeti. Glavne uloge tumače Evgen Car i Milena Zupančić.

Luzar je talentirani slovenski redatelj nove generacije. Njegovi studentski kratki filmovi nagrađivani su na brojnim međunarodnim festivalima. Najveći uspjeh Luzar je doživio s kratkometražnim filmom Vučko, koji je bio i nominiran za studentskog Oskara (Annual Student Academy Awards® competition).

Vizuali i plakat filma za objavu mogu se preuzeti ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.