Preskoči na glavni sadržaj

Srđan Šarenac nagrađen na festivalu Bir Duino u Kirgistanu

Međunarodni festival dokumentarnog filma Bir Duino koji se od 28. rujna do 1. listopada 2011. održavao u Biškeku (Kirgistan) dodijelio je nagradu za najboljeg redatelja Srđanu Šarencu za dugometražni dokumentarni film Selo bez žena. Žiri je nagradu dodijelio sarajevskom redatelju jer je u filmu vještom režijom i uz veliku dozu humora majstorski prikazao odnos Srba samaca koji žele oženiti ‘neprijateljske’ Albanke.

U međunarodnoj konkurenciji prikazan je ukupno 21 film, među ostalim i pobjednički film festivala Dok Leipzig Vodka Factory redatelja Jerzya Sladkowskog te Ružičasti Sariji redateljice Kim Longimoto, nominiran za BAFTA-u i Prix Europa 2011.

Selo bez žena dosad je prikazan na 25 međunarodnih festivala i dobitnik je 6 nagrada. Uvršten je u INPUT – selekciju najboljih 80 filmova iz cijelog svijeta financiranih od strane javnih televizija. Premijerno je prikazan na IDFA,-i u Amsterdamu 2011. godine, a kino distribuciju je imao u BiH, Hrvatskoj i Meksiku.

Selo bez žena je film o braći Janković, posljednjim stanovnicima sela Zabrđe, 30-godišnjim neženjama koji kreću u potragu za nevjestama iz Albanije. Film prati komična nastojanja najstarijeg brata Zorana (35) da pronađe albansku nevjestu i spasi selo od nestanka.

Scenarist i redatelj filma je Srđan Šarenac, a producenti su Igor A. Nola i Estelle Robin You.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.