Preskoči na glavni sadržaj

Sonja Tarokić na radionici CPH:LAB 

Mlada redateljica Sonja Tarokić sudjelovat će na radionici CPH:LAB koja se održava u sklopu najvećeg festivala dokumentarnog filma u Skandinaviji, Međunarodnog festivala dokumentarnog filma CPH:DOX u Kopenhagenu koji se odvija od 6. do 16. studenog. 

Radionicu CPH:LAB je 2009. godine pokrenuo festival sa svrhom njegovanja dugoročnih profesionalnih odnosa između europskih filmaša i onih iz ostatka svijeta. Na radionici se kreiraju  timovi od dva autora koji zajedno razvijaju projekt na početnoj radionici, nakon čega slijedi faza produkcije, vođena međunarodnim savjetnikom te sudjelovanje na koprodukcijskom sajmu. 

Sonja Tarokić će projekt razvijati u suradnji s redateljem Edmundom Yeom iz Malezije.  

Prethodni polaznici CPH:LAB-a bile su animatorica Petra Zlonoga i redateljica Željka Suková, čiji je film Zimsko čudo (u suradnji s brazilskim redateljem Gustavom Beckom) nastao upravo na inicijativu radionice. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.